Re-integratie voor jou

Wanneer je ziek bent uitgevallen door lichamelijke en/of psychische klachten dan kun je het gevoel hebben dat terugkeer op de arbeidsmarkt of zelfs in de maatschappij erg moeilijk is. Je leven lijkt dan te worden beheerst door klachten en allerlei medische afspraken. Dat kan zwaar zijn voor jou en voor je omgeving. De afstand naar werk lijkt dan nog te groot om op eigen kracht te kunnen. Herken je je hierin? Wat zou je hieraan kunnen doen? Er zijn juist veel mogelijkheden! Jij hebt als client van UWV ook recht op een re-integratietraject zodat je tijdig kan werken aan herstel en aan jouw toekomst! Er zijn hierin verschillende trajecten vanuit UWV mogelijk, dat lees je hieronder verder.

Werkwijze

Jij en de veranderingen die jij doormaakt staan centraal in ons traject. Ik gebruik hierbij de Circle of InChange; door deze unieke werkwijze worden in de coaching verschillende facetten belicht waardoor jij als mens in zijn geheel aan bod komt. Jij bent namelijk meer dan een werknemer maar neemt ook een eigen levensverhaal mee! In dit proces gaan wij samen een verandering aan
waarin jouw ervaringen: de geestelijke, emotionele, lichamelijke en relationele elementen verbonden worden. Ik werk hierin holistisch door naar het geheel te kijken. Kortom, het helpt je beter te herstellen en de weg naar nieuwe werk en opleidingsmogelijkheden te vinden. Ben je bereid om met jezelf en samen aan de slag te gaan? Lees dan verder wat we samen kunnen doen en wat je kan verwachten.

Wat is mijn specialisatie?

Ik heb als coach een veranderkundige achtergrond en ben tevens Gestalttherapeut. Om mij te blijven professionaliseren volg ik opleidingen en workshops en doe ik aan supervisie op diverse vakgebieden. Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van mensen op een persoonlijke wijze met
achterliggende thema’s: loopbaan- en relatieverlies, rouwverwerking, burn-out / bore-out, lichamelijke- en psychische klachten, hoog sensitiviteit, hoogbegaafdheid, adhd, autisme, onderpresteren, faalangst, angst- en paniekklachten, hechtingsproblematiek en PTSS.

Modulaire re-integratiediensten

Een eerste belangrijke stap om te re-integreren wanneer je een langere tijd uit de roulatie bent is door een Modulair traject te doorlopen. Het is allereerst goed om overzicht te krijgen in jouw persoonlijke situatie. Je focussen op hetvinden van werk is dan misschien wel een doel maar in dit stadium nog niet haalbaar. Dan moet er eerst iets anders gebeuren, namelijk weer structuur in
je leven krijgen. En rustig opbouwen. Op het moment dat er verschillende life-events plaatsvinden dan is het lastig om te kunnen concentreren en dingen teonthouden. Je kunt dan in een emotionele ‘rollercoaster’ terechtkomen. Dat is begrijpelijk. Je hebt dan ruimte nodig om te ventileren en om te spiegelen met een ervaren coach, zodat je daarvandaan stappen kan maken richting de buitenwereld. En daarin weer vertrouwen te ontwikkelen. Met jouw persoonlijke coach ga je hiermee aan het werk zodat je deze stappen ook daadwerkelijk kunt gaan maken.Je kunt via jouw contactpersoon bij UWV meer informatie opvragen over een Modulair traject bij InChange. Of laat hier via de mail je naam en telefoonnummer achter dan help ik je daarbij.

Werkfit maken

Een eerste belangrijke stap is om fitter te worden. Om langzaam een arbeidsritme op te bouwen. Door het doen van bijvoorbeeld vrijwilligerswerk dat past bij je mogelijkheden. Of door mee te lopen in organisaties. Dan bouw je geleidelijk je ritme weer op. Daar word je dan in gecoached. Je staat er niet alleen voor. Zo kun je in een veilige omgeving werken aan je vaardigheden.
En word je weerbaarder. Dit is een mooie manier om weer aan werkzaamheden, collega’s en werktijden te wennen. Samen kijken we steeds wat de volgende stap is en wat je daarin nodig hebt. Het is vanzelfsprekend -in tegenstelling tot veel andere bureaus- dat je niet in de massa opgaat en in ‘klasjes’ wordt begeleid. Ik hanteer een persoonlijke aanpak en heb jarenlange ervaring in het begeleiden van mensen met de meest uiteenlopende vragen of uitdagingen.
Vraag aan jouw contactpersoon bij het UWV of zij je willen aanmelden voor een Werkfit traject bij mij. Of laat laat hier via de mail je naam en telefoonnummer achter dan help ik je daarbij.